În noiembrie 2025, românii încep să caute şi să rezerve porci pentru masa de Crăciun, pe fondul scumpirii şi al disponibilităţii reduse cauzate de focarele de pestă porcină africană. Mai multe surse semnalează că cererea deja depăşeşte oferta la porcii vii, iar fermierii şi gospodarii pun la vânzare mai puţine animale după pierderi în zeci de ferme şi gospodării afectate de boală. Preţul pe kilogram pentru carnea de porc porneşte, în ofertă, de la aproximativ 22 de lei pe kilogram, iar preţul porcului în viu se apropie de 7 lei pe kilogram, conform datelor comunicate de Ministerul Agriculturii. Consumatorii caută oferte direct la ferme sau online, iar unii aleg să-şi rezerve din timp porcul tradiţional pentru sărbători, temându-se de preţuri şi mai mari în decembrie. Oficialii din agricultură şi fermierii avertizează asupra riscului extinderii focarelor şi asupra impactului asupra pieţei locale a cărnii de porc în perioada următoare.