La 19 noiembrie 2025 Parlamentul Ungariei a adoptat o lege care interzice producţia şi vânzarea de carne cultivată în laborator, adică produsă din celule sau ţesuturi animale. Măsura a fost justificată oficial prin îngrijorări legate de posibile riscuri pentru sănătate asociate consumului acestor produse şi are ca efect blocarea pe teritoriul Ungariei a comercializării şi fabricării cărnii provenite din tehnici de cultivare celulară. Decizia survine într-un context european în care există controverse şi reglementări diferite privind produsele alternative la carne; în raportări conexe se menţionează că şi alte state membre au adoptat sau discutat măsuri similare. Legea aprobă interdicţia la nivel naţional, fără a detalia în textele publicate excepţii sau mecanismele de implementare şi control; pe viitor, aplicarea efectivă va depinde de norme secundare şi de autorităţile de reglementare competente. În comunicările din timpul dezbaterii parlamentare s-a subliniat caracterul preventiv al interdicţiei şi preocuparea pentru sănătatea consumatorilor, precum şi diferenţele dintre carne tradiţională şi produsele obţinute prin cultivare celulară.