Articolele prezintă aceeași investigație asupra obiceiurilor de viață ale locuitorilor din «Zonele Albastre» — regiuni identificate în literatură drept Okinawa (Japonia), Sardinia (Italia), Ikaria (Grecia), Nicoya (Costa Rica) și Loma Linda (California) — în care durata medie a vieţii este semnificativ mai mare decât media globală. Textele explică faptul că, pe lângă dietă bogată în plante, activitate fizică moderată și viață socială activă, un element comun în unele dintre aceste comunităţi este consumul regulat, dar moderat, de vin, deseori în context social (la masă sau în familie). Se subliniază că nu este vorba despre excese, ci despre obiceiuri integrate în stilul de viaţă: vinul apare frecvent ca parte a mesei, în cantităţi moderate, alături de alimentaţie predominant vegetală și ritmuri zilnice care favorizează somnul și suportul comunitar. Articolele reiau informaţii despre originea conceptului «Zonele Albastre», principiile asociate longevităţii şi exemplifică modul în care consumul moderat de alcool (în special vin roşu în unele regiuni) face parte dintr-un set mai larg de factori care pot contribui la creşterea speranţei de viaţă.